U TOKU JE KAMPANjA PREVENTIVNIH PREGLEDA NA VOŽDOVCU

DZ „Voždovac“ uspešno sprovodi kampanju preventivnih preglede stanovništva u kojoj j do sada učestvovalo više od 500 pacijenata na kojima su obavljeni ginekološki pregledi, ultrazvučni pregledi abdomena i dojki, kardiološki pregledi, mamografija, kontrola krvnog pritiska, kontrola štitne žlezde ili su im dati nutricionistički saveti.

Akciju koju je pokrenulo Ministarstvo zdravlja Republike Srbije podržala je predsednica Opštine Voždovac Bojana Jakšić koja danas obavila internistički pregled. Ona je nakon toga razgovarala sa građanima koje je pozvala da se odazovu i narednim akcijama, da urade analize i preglede koji za cilj imaju rano otkrivanje i prevenciju bolesti.

Bojana Jakšić je izrazila zadovoljstvo zbog uspeha kampanje koju realizuju direktorka Doma zdravlja dr Nevenka Veličković i tim lekara specijalista, medicinskih sestara i osoblja DZ „Voždovac“.

,,Svrha medicine je lečiti bolest ali njen ideal je bolest sprečiti. Ukoliko je nekada pojava bolesti neizbežna, njeno otkrivanje u ranom stadijumu omogućava uspešnije lečenje. Upravo tome služe preventivni pregledi – za bolju prevenciju nastanka bolesti, za njeno rano otkrivanje i samim tim i uspešnije lečenje”, rekla je dr Nevanka Veličković, v.d. DZ ,,Voždovac”, iskazavši zahvanost na podrši predsednice Opštine.

Preventivni pregledi u centralnom objektu DZ „Voždovac“ traju danas do 17 časova, a pacijenti se podsećaju da se pridržavaju zdravstevnih preporuka i mera lične zaštite zbog visokih temperatura.

Podelite vest: