У ТОКУ ЈЕ КАМПАЊА ПРЕВЕНТИВНИХ ПРЕГЛЕДА НА ВОЖДОВЦУ

ДЗ „Вождовац“ успешно спроводи кампању превентивних прегледе становништва у којој ј до сада учествовало више од 500 пацијената на којима су обављени гинеколошки прегледи, ултразвучни прегледи абдомена и дојки, кардиолошки прегледи, мамографија, контрола крвног притиска, контрола штитне жлезде или су им дати нутриционистички савети.

Акцију коју је покренуло Министарство здравља Републике Србије подржала је председница Општине Вождовац Бојана Јакшић која данас обавила интернистички преглед. Она је након тога разговарала са грађанима које је позвала да се одазову и наредним акцијама, да ураде анализе и прегледе који за циљ имају рано откривање и превенцију болести.

Бојана Јакшић је изразила задовољство због успеха кампање коју реализују директорка Дома здравља др Невенка Величковић и тим лекара специјалиста, медицинских сестара и особља ДЗ „Вождовац“.

,,Сврха медицине је лечити болест али њен идеал је болест спречити. Уколико је некада појава болести неизбежна, њено откривање у раном стадијуму омогућава успешније лечење. Управо томе служе превентивни прегледи – за бољу превенцију настанка болести, за њено рано откривање и самим тим и успешније лечење”, рекла је др Неванка Величковић, в.д. ДЗ ,,Вождовац”, исказавши захваност на подрши председнице Општине.

Превентивни прегледи у централном објекту ДЗ „Вождовац“ трају данас до 17 часова, а пацијенти се подсећају да се придржавају здравстевних препорука и мера личне заштите због високих температура.

Поделите вест: