СЕОСКА СЛАВА У КУМОДРАЖУ ОБЕЛЕЖАНА КАО У ВРЕМЕ НАШИХ ПРЕДАКА

Кумодраж је данас обележио храмовну славу Свете Тројице као у време наших предака. Становници овог места организовали су шетњу од споменика Војводе Степе до цркве Свете Тројице и тако поново оживели традиционални и православни начин обележавања овог важног празника. Шетњу је заједно са грађанима, члановима АКУД-а „Војвода Степа“, српског витешког реда „СВИБОР“ предводила председница Градске општине Вождовац Ивана Томић Илић и функционери. Велики број грађана узео је учешће желећи да врати праве вредности и све оно по чему је Кумодраж био препознатљив.

Председница Општине Ивана Томић Илић захвалила се многобројним грађанима што препознају ову идеју која има за циљ да се стари српски обичаји, у складу са модерним временом, пренесу будућим генерацијама али и да се не заборави место где је рођен и наш славни војвода Степа Степановић.

Свечаност је, после празничне литургије, отворена химном Републике Србије у извођењу Хора „Видовдан“, а онда и играма АКУД-а „Војвода Степа“.

Посебну пажњу добили су витезови „СВИБОР“ који су повели присутне у средњи век и приказали им борбе уз музичку подлогу и нумере које је изводио гудачки трио „Dinamika music“. Традиционалним песмама публици су се представили Даница Крстић (вокални солиста) и Дејан Аксић (пијаниста). Сва присутна деца имала су прилику да се опробају у борилачким вештинама у виду радионица, а малишани су на радионици цртања и сликања уживали.

Наредне године ова црква обележава 100 година постојања.

Поделите вест: