OPŠTINA VOŽDOVAC POLOŽILA VENCE NA GROBLjU OSLOBODILACA BEOGRADA 1944. GODINE I NA SPOMENIK SOVJETSKIM VETERANIMA NA AVALI

Povodom 78 godina od oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, vence na Groblju oslobodilaca Beograda 1944. godine položili su ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić, ministar spoljnih poslova Nikola Selaković, predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, zamenik predsednika GO Voždovac Slobodan Simonović, predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, kao i diplomatsko-konzularna predstavništva Rusije, Belorusije, Azerbejdžana, Kazahstana, SUBNOR-a i drugih udruženja građana. Delegacije su položile cveće na spomenik „Večna vatra” i vence na Spomenik crvenoarmejcu u okviru Groblja oslobodilaca Beograda 1944. godine.

Zamenik predsednika GO Voždovac Slobodan Simonović, član Gradskog veća Vuk Mirčetić, predstavnici Vlade Republike Srbije, Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, Grada Beograda, stranih ambasada i SUBNOR-a danas su položili vence i na Spomenik sovjetskim veteranima na Avali povodom Dana oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu.

GO Voždovac svake godine odaje počast herojima koji su tragično nastradali 1964. godine kada su dolazili na obeležavanje dvadesetogodišnjice oslobađanja Beograda.

Podelite vest: