ОПШТИНА ВОЖДОВАЦ ПОЛОЖИЛА ВЕНЦЕ НА ГРОБЉУ ОСЛОБОДИЛАЦА БЕОГРАДА 1944. ГОДИНЕ И НА СПОМЕНИК СОВЈЕТСКИМ ВЕТЕРАНИМА НА АВАЛИ

Поводом 78 година од ослобођења Београда у Другом светском рату, венце на Гробљу ослободилаца Београда 1944. године положили су министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић, министар спољних послова Никола Селаковић, председник Скупштине града Никола Никодијевић, заменик председника ГО Вождовац Слободан Симоновић, представници Министарства одбране и Војске Србије, као и дипломатско-конзуларна представништва Русије, Белорусије, Азербејџана, Казахстана, СУБНОР-а и других удружења грађана. Делегације су положиле цвеће на споменик „Вечна ватра” и венце на Споменик црвеноармејцу у оквиру Гробља ослободилаца Београда 1944. године.

Заменик председника ГО Вождовац Слободан Симоновић, члан Градског већа Вук Мирчетић, представници Владе Републике Србије, Министарства одбране и Војске Србије, Града Београда, страних амбасада и СУБНОР-а данас су положили венце и на Споменик совјетским ветеранима на Авали поводом Дана ослобођења Београда у Другом светском рату.

ГО Вождовац сваке године одаје почаст херојима који су трагично настрадали 1964. године када су долазили на обележавање двадесетогодишњице ослобађања Београда.

Поделите вест: