NAGRADE ZA VOŽDOVAČKE ĐAKE GENERACIJE I VUKOVCE

Gradska opština Voždovac nagradila je, kao i svake godine, najbolje voždovačke učenike. Nosiocima Vukove diplome osnovnih škola kojih je ove godine bilo 248, i đacima generacije osnovnih i srednjih škola ukupno 26, poklone i zahvalnice uručili su funkcioneri i članovi Veća GO Voždovac. Učenike, direktore škola, razredne starešine i roditelje pozdravila je članica Veća za školstvo Bojana Jakšić.

„Draga deco, vi ste naša budućnost. Istakli ste se svojom radoznalošću i svestranošću, tragali ste za znanjem i novim informacijama i za to ste dobili  priznanja i nagrade. Ponosna sam na vaše uspehe i nadam se da ćete nastaviti da budete ambiciozni i vredni, da ćete u budućnosti vi biti naši uspešni naučnici, sportisti, hirurzi, pijanistkinje, balerine,… da ćete ponosno predstavljati Srbiju i da ćemo se ponovo sresti da zajedno proslavimo uspehe“, rekla je Bojana Jakšić u svom obraćanju prisutnima.

Svečani program posvećen ovom događaju održan je u Ustanovi „Voždovački centar – Šumice“. Najpre su se pesmom, a kasnije i igrom, predstavili članovi KUD-a „Avalski cvet“ iz Pinosave, zatim najdivnijim stihovima koji su đaci napisali i učenice Lana Veljković iz OŠ „Vasa Čarapić“, Jovana Dautović iz Dvanaeste beogradske gimnazije, Sofija Blagojević iz OŠ „Dositej Obradović“ i Natalija Blagojević iz OŠ „Jajinci“. Svoje muzičko umeće pokazali su učenici Muzičke škole „Petar Konjović“, Irena Orić na klaviru i Trifun Marinković na violončelu. I za kraj programa publiku je očarao ples članica „AB DANCE“.

Bilbordi sa fotografijama najboljih đaka postavljeni su na početku Ustaničke ulice u pravcu ka Dušanovcu i između Gradske opštine Voždovac i Doma zdravlja „Voždovac“ gde će prolaznici moći, narednih nedelja, da vide najbolje voždovačke đake.

Gradska opština Voždovac se zahvaljuje Atlantik Grupi i Knjaz Milošu a.d. na obezbeđenim sokovima i slatkišima za sve prisutne.

Podelite vest: