НАГРАДЕ ЗА ВОЖДОВАЧКЕ ЂАКЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ И ВУКОВЦE

Градска општина Вождовац наградила је, као и сваке године, најбоље вождовачке ученике. Носиоцима Вукове дипломе основних школа којих је ове године било 248, и ђацима генерације основних и средњих школа укупно 26, поклоне и захвалнице уручили су функционери и чланови Већа ГО Вождовац. Ученике, директоре школа, разредне старешине и родитеље поздравила је чланица Већа за школство Бојана Јакшић.

„Драга децо, ви сте наша будућност. Истакли сте се својом радозналошћу и свестраношћу, трагали сте за знањем и новим информацијама и за то сте добили  признања и награде. Поносна сам на ваше успехе и надам се да ћете наставити да будете амбициозни и вредни, да ћете у будућности ви бити наши успешни научници, спортисти, хирурзи, пијанисткиње, балерине,… да ћете поносно представљати Србију и да ћемо се поново срести да заједно прославимо успехе“, рекла је Бојана Јакшић у свом обраћању присутнима.

Свечани програм посвећен овом догађају одржан је у Установи „Вождовачки центар – Шумице“. Најпре су се песмом, а касније и игром, представили чланови КУД-а „Авалски цвет“ из Пиносаве, затим најдивнијим стиховима који су ђаци написали и ученице Лана Вељковић из ОШ „Васа Чарапић“, Јована Даутовић из Дванаесте београдске гимназије, Софија Благојевић из ОШ „Доситеј Обрадовић“ и Наталија Благојевић из ОШ „Јајинци“. Своје музичко умеће показали су ученици Музичке школе „Петар Коњовић“, Ирена Орић на клавиру и Трифун Маринковић на виолончелу. И за крај програма публику је очарао плес чланица „AB DANCE“.

Билборди са фотографијама најбољих ђака постављени су на почетку Устаничке улице у правцу ка Душановцу и између Градске општине Вождовац и Дома здравља „Вождовац“ где ће пролазници моћи, наредних недеља, да виде најбоље вождовачке ђаке.

Градска општина Вождовац се захваљује Атлантик Групи и Књаз Милошу а.д. на обезбеђеним соковима и слаткишима за све присутне.

Поделите вест: