SPORTSKA OPREMA ZA VOŽDOVAČKE ĐAKE I PREDŠKOLCE

Voždovačka Osnovna škola „Vuk Karadžić“ iz Ripnja  i Predškolska ustanova „Čika Jova Zmaj“ dobile su danas sportske rekvizite i opremu kao donaciju za razvoj sportskih programa koji se u njima odvijaju.

Sportski savez Opštine Voždovac je u saradnji sa Rukometnim savezom Srbije obezbedio lopte za rukomet, kako bi besplatni časovi rukometa koji se realizuju u školi „Vuk Karadžić“ mogli nesmetano da se odvijaju.

Voždovački predškolci dobili su sportske rekvizite za atletiku. Paket „Dečja atletika“ sadrži 283 rekvizita koji se koriste za simulaciju sve atletskih disciplina kao što su bacanje diska, kugle, preskakanja prepona i drugo.

Član Veća Opštine Voždovac zadužen za sport Aleksandar Maksimović je rekao da je ovo primer dobre saradnje Gradskog sekretarijata za sport i omladinu koji finansira projekat besplatne škole rukometa, Sportskog saveza Opštine, Saveza za školski sport Beograda i Rukometnog saveza Srbije.

„Cilj je da se kontinuirano ulaže u razvoj sporta i sportskih aktivnosti kod dece školskog i predškolskog uzrasta, kako bismo im omogućili zdravo odrastanje“, rekao je Maksimović.

Poklone su direktorima ustanova uručili članice Veća Bojana Jakšić, zadužena za školstvo, Dubravka Tadić, zadužena za predškolske ustanove i sekretar Sportskog saveza Srđan Milić.

Podelite vest: