RAZGOVOROM DO REŠENjA PROBLEMA STANOVNIKA PINOSAVE

Na dvočasovnoj tribini u MZ “Pinosava”, u organizaciji Opštine Voždovac, stanovnici ovog dela Beograda, razgovarali su sa predstavnicima Opštine i Grada Beograda.

Predsednica Opštine Voždovac Ivana Tomić Ilić zahvalila se Direkciji za izgradnju grada Beograda – Radomiru Vujadinu, direktoru JKP “Beogradski vodovod i kanalizacija” Strahinji Daniloviću, Sekretaru za obrazovanje Bojanu Vujkoviću, Direkciji za javni prevoz, koordinatoru Aleksandru Saviću i članu Veća Opštine Voždovac Nebojši Zdravkoviću što neumorno rade kako bi unapredili Pinosavu.

Na ovom sastanku je dogovoreno:
– Sekretarijat za javni prevoz proveriće sve mogućnosti kako bi se pojačao gradski prevoz ka Pinosavi, kako mogućnost češćih polazaka, tako i uvođenje novih stajališta
– Izgradnja PPOV u Pinosavi privodi se kraju. Projektovanje je završeno, tender za izvođača radova će biti ponovljen i radovi bi trebalo da počnu već tokom juna.
-Sa Poreskom upravom biće provereno zašto su cene neobjašnjeno snižene pri isplati naknada.
– Na inicijativu opštine Voždovac, Sekretarijat za obrazovanje je počeo da rešava pitanje vrtića. Rekonstrukcijom škole proširio bi se i kapacitet, deo odvojio za vrtić i jasle. Imovinski je sve rešeno, projektovanje je u toku.
– Plan za proširenje groblja takođe je u planu, jer su svi imovinski odnosi rešeni i obezbeđene dodatne parcele.
– Izlaskom na teren biće utvrđeno šta JVP “Beogradvode” treba da urade u Patinom majdanu.

Podelite vest: