Opština Voždovac na Sajmu turizma

Gradska opština Voždovac predstavila je svoje turističke potencijale na 43. Međunarodnom sajmu turizma, koji se do 27. marta održava na Beogradskom sajmu pod sloganom “Između planina i mora”.
U hali 4 na štandu Turističke organizacije Beograda, gde su prikazani promo filmovi o Beogradu, svoje potencijale predstavila je i Opština Voždovac. Brojni zainteresovani posetioci mogli su da se upoznaju sa voždovačkim kulturno istorijskim znamenitostima, kao i sa turističkim i privrednim resursima. Sa ponosom je predstavljena rodna kuća čuvenog srpskog vojskovođe Stepe Stepanovića u Kumodražu, koja čuva sećanje na život, delo i velike podvige vojvode kroz autentične eksponate, dokumenta i fotografije i koja je uvrštena u turističku ponudu Beograda. Nezaobilazna turistička atrakcija, simbol Beograda – Avala, na čijem se vrhu zvanom Žrnov nalazio srednjovekovni grad – tvrđava, predstavljena je sa svim svojim lepotama i sadržajima koje nudi.
Turističku ponudu Voždovca upotpunili su izlagači:
JP “Emisiona tehnika i veze” – Avalski toranj, hotel “Srbija”, JKP “Zelenilo Beograd” – Bajfordova šuma, Muzej opančarstva – Rakovica selo, “Jecini sapuni” iz Ripnja, domaćinstvo iz Zuca sa brendiranom rakijom “Potpis”, “Eko park” sa organskom hranom iz gazdinstva i ovom prilikom im se svima zahvaljujemo.
Podelite vest: