ODRŽAN VOŽDOVAČKI SAJAM OBRAZOVANjA- „PUTOKAZ 2022.“

Opština Voždovac i ove godine je uspešno organizovala Sajam obrazovanja za voždovačke osnovce, koji je okupio 40 srednjih škola i gimnazija iz Beograda.

Sajam je otvorila članica Veća Opštine Voždovac Dubravka Tadić na čiju inicijativu je organizovana ova manifestacija. Ona je rekla da je pred osmacima izazov odabira srednje škole i daljeg obrazovanja u životu, što za većinu nije laka i jednostavna odluka.

“Današnjim sajmom želimo da omogućimo maturantima da na jednom mestu saznaju koje su mogućnosti pred njima”, rekla je Dubravka Tadić.

Zamenik predsednika Opštine Voždovac Slobodan Simonović se zahvalio profesorima i učenicima koji su se potrudili da se predstave i približe svoju školu budućim đacima da iz „prve ruke“ saznaju šta ih zanima, kao i Ustanovi „Voždovački centar-Šumice“ i direktorki Andrijani Rusić na ustupljenom prostoru za održavanje Sajma.

Osim štandova na kojima su bili izloženi promo materijali, modeli, proizvodi, alati koji se kortiste u nastavi i video prezentacija svake škole, posetioci su videli modnu reviju Tehničke škole za dizajn kože na kojoj su prikazani modeli koje su učenici sami izradili.

Posebnu pažnju izazvalo je predstavljanje Baletske škole “Lujo Davičo” čiji su učenici odseka za klasičn balet, savremenu igru i narodnu igru izveli pet igara.

Oko 1.500 budućih srednjoškolaca posetilo je Sajam čiju su realizaciju  pomogli predsednik Društva direktora škola Srbije i direktor Druge ekonomske škole Dejan Nedić i koordinator srednjih škola sa Voždovca i direktor Geološke i hidrometeorološke škole “Milutin Milanković” Nenad Todorović.

Podelite vest: