SVEČANI PRIJEM POVODOM SAVINDANA

Uoči velikog školskog praznika posvećenog prvom srpskom prosvetitelju i zaštitniku škola u Srbiji Svetom Savi danas je upriličen svečani prijem za direktore voždovačkih škola u Opštini Voždovac.

Članica Veća Opštine zadužena za školstvo Dubravka Tadić je u ime predsednice Ivane Tomić Ilić, pozdravila prisutne i rekla da su nastavnici, učitelji, veroučitelji i direktori škola nastavljači vrednosti na kojima se zasniva naša država, vera, kultura i obrazovanje od Svetog Save do danas.

Ona je direktoru Druge ekonomske škole Dejanu Nediću čestitala na Svetosavskoj nagradi za 2021. godinu koju mu je dodelilo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i naglasila da je on prvi prosvetar sa Voždovca kome je dodeljena ova nagrada.

O ocu srpske državnosti i prvom srpskom arhiepiskopu, utemeljivaču srpske diplomatije, književnosti, zdravstava i diplomatije rođenom kao Rastko Nemanjić besedio je sveštenik prof. dr Srđan Simić, a „Molitvu Svetom Savi“ Svetog Vladike Nikolaja Žičkog pročitala je Milena Dudvarski, učenica osmog razreda  OŠ „Zmaj Jova Jovanović“.

U svečanom programu nastupio je Dečji ansambl KUD „Lira“  koji je izveo „Srpske igre“ i hor OŠ „Zmaj Jova Jovanović“ koji je otpevao „Svetosavsku himnu“ i  „Delo Svetog Save“.

Podelite vest: