СВЕЧАНИ ПРИЈЕМ ПОВОДОМ САВИНДАНА

Уочи великог школског празника посвећеног првом српском просветитељу и заштитнику школа у Србији Светом Сави данас је уприличен свечани пријем за директоре вождовачких школа у Општини Вождовац.

Чланица Већа Општине задужена за школство Дубравка Тадић је у име председнице Иване Томић Илић, поздравила присутне и рекла да су наставници, учитељи, вероучитељи и директори школа настављачи вредности на којима се заснива наша држава, вера, култура и образовање од Светог Саве до данас.

Она је директору Друге економске школе Дејану Недићу честитала на Светосавској награди за 2021. годину коју му је доделило Министарство просвете, науке и технолошког развоја и нагласила да је он први просветар са Вождовца коме је додељена ова награда.

О оцу српске државности и првом српском архиепископу, утемељивачу српске дипломатије, књижевности, здравстава и дипломатије рођеном као Растко Немањић беседио је свештеник проф. др Срђан Симић, а „Молитву Светом Сави“ Светог Владике Николаја Жичког прочитала је Милена Дудварски, ученица осмог разреда  ОШ „Змај Јова Јовановић“.

У свечаном програму наступио је Дечји ансамбл КУД „Лира“  који је извео „Српске игре“ и хор ОШ „Змај Јова Јовановић“ који је отпевао „Светосавску химну“ и  „Дело Светог Саве“.

Поделите вест: