PREDSTAVA I KNjIGA „PAŽLjIVKOVA PRAVILA U SAOBRAĆAJU“ ZA MALIŠANE OŠ „VESELIN MASLEŠA“

Danas je na kreativan i zanimljiv način mališanima OŠ „Veselin Masleša“ predstavljena i podeljena knjiga „Pažljivkova pravila u saobraćaju“. Oni su uz edukativnu predstavu, kao i razne druge materijale – bojanke, svetleće narukvice, crtane filmove – naučili pravila ponašanja u saobraćaju.

U nameri da nauče da se bezbedno kreću u saobraćaju pomogli su im pomoćnik direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Milan Tešić, članovi Veća GO Voždovac Dubravka Tadić i Aleksandar Maksimović i direktorka Škole Natalija Matić.

Pažljivko ima za cilj da predstavi osnovna pravila po pitanju bezbednog kretanja trotoarom, kretanja putem na kom nema trotoara, kretanja u koloni, prelaska ulice na pešačkim prelazima, načina na koji se ulica prelazi, vožnje bicikla, vožnje automobilom, i sl.

Kampanja je zamišljena sa namerom da se utiče na ponašanje dece, pre svega odraslih – roditelja od čijeg ponašanja u najvećoj meri i zavisi bezbednost dece u saobraćaju. Inače, Opština Voždovac od 2012. godine u saradnji sa  Agencijom za bezbednost saobraćaja realizuje akciju „Pažljivko“.

Podelite vest: