JAVNI KONKURS ZA FINANSIRANjE PROGRAMA OD JAVNOG INTERESA U OBLASTI DRUŠTVENE BRIGE ZA ZDRAVLjE STANOVNIŠTVA NA TERITORIJI GRADA BEOGRADA

Javni konkurs za finansiranje programa od javnog interesa u oblasti društvene brige za zdravlje stanovništva na teritoriji grada Beograda

GRADSKA UPRAVA GRADA BEOGRADA
Sekretarijat za zdravstvo

Kraljice Marije 1

raspisuje

JAVNI KONKURS ZA FINANSIRANjE PROGRAMA OD JAVNOG INTERESA U OBLASTI DRUŠTVENE BRIGE ZA ZDRAVLjE STANOVNIŠTVA NA TERITORIJI GRADA BEOGRADA

Na osnovu odredbe člana 13. Zakona o zdravstvenoj zaštiti („Službeni glasnik RS“, broj 25/2019), Odluke o finansiranju programa od javnog interesa u oblasti društvene brige za zdravlje stanovništva („Službeni list grada Beograda, broj 17/2020), a u vezi sa Godišnjim programom društvene brige za zdravlje stanovništva za 2021. godinu, broj: 5–715/21-G od 4. februara 2021. godine, i dopunom Broj: 5-7370/21-G od 2. novembra 2021. godine,

Sekretarijat za zdravstvo, u cilju sprovođenja programa od javnog interesa u oblasti društvene brige za zdravlje stanovništva na teritoriji grada Beograda, dodeljuje sredstva za finansiranje programa koji odgovaraju prioritetnim tematskim oblastima u Beogradu u 2021. godini, i to:

1. „Unapređenje usluga zdravstvene zaštite za osobe sa invaliditetom”. Ovaj program podrazumeva unapređenje usluga zdravstvene zaštite za osobe sa invaliditetom kroz situacionu analizu i uklanjanje barijera i predrasuda, unapređivanjem veština komunikacije sa različitim kategorijama osoba sa invaliditetom, uspostavljanjem servisa podrške, informisanjem i edukacijom pružaoca i korisnika usluga, kao i stvaranje uslova za ravnopravan pristup uslugama nege, lečenja i mentalnog oporavka za sve osobe sa invaliditetom. Sredstva namenjena za realizaciju programa planirana su Budžetom grada Beograda u iznosu od 3.600.000 dinara.
2. „Edukacija zdravstvenih radnika koji pružaju usluge u sistemu socijalne zaštite osobama sa invaliditetom“. Edukacija zdravstvenih radnika koji pružaju usluge osobama sa invaliditetom u ustanovama socijalne zaštite u cilju unapređivanja znanja i informisanosti o različitim kategorijama sa invaliditetom, vršiće se kroz razvoj veština komunikacije sa različitim kategorijama osoba sa invaliditetom. Edukacija zdravstvenih radnika i davanje saveta za svakodnevnu praksu u radu i komunikaciji usmereni su ka osobama sa oštećenjem sluha, i vida, intelektualno ometenim osobama, osobama sa autizmom, telesno invalidnim licima i ostalim kategorijama osoba sa invaliditetom.Sredstva namenjena za realizaciju programa planirana su Budžetom grada Beograda u iznosu od 3.600.000 dinara.
3. Javni konkurs za finansiranje programa koja realizuju udruženja u oblasti zdravstva za program „Psihosocijalna podrška osobama sa oštećenjem sluha“. Ovaj program obuhvata brigu o mentalnom zdravlju osoba sa oštećenjem sluha i smanjenje posledica problematičnog mentalnog zdravlja koje dovode do promena u kvalitetu života u vezi sa zdravljem ovih osoba i podršku stručnim radnicima u pružanju psihosocijalne podrške osobama sa oštećenjem sluha. Sredstva namenjena za realizaciju programa planirana su Budžetom grada Beograda u iznosu od 3.200.000 dinara.
4. Javni konkurs za finansiranje programa koja realizuju udruženja u oblasti zdravstva za program „Aktivnosti u radu sa osobama sa invaliditetom u sistemu zdravstvene zaštite”. Program se odnosi na stvaranje uslova stručnim radnicima različitih profesija i profila da razmenjuju iskustva i rezultate rada u pružanju zdravstvenih usluga različitim kategorijama osoba sa invaliditetom. U okviru aktivnosti stručni radnici će pripremati i organizovati predavanja, stručne tribine, panele i skupove sa međunarodnim učešćem na temu aktuelnosti u radu sa osobama sa invaliditetom u sistemu zdravstvene zaštite u cilju inovacije metoda i oblika rada. Sredstva namenjena za realizaciju programa planirana su Budžetom grada Beograda u iznosu od 3.200.000 dinara.

Planirano vreme realizacije programa decembar 2021. – jun 2022. godine.

1. Podnosioci prijave predloga programa
Podnosioci prijave predloga programa za dodelu sredstava za finansiranje programa mogu biti udruženja upisana u registar nadležnog organa, i koja, saglasno odredbama svog osnivačkog akta i statuta, ostvaruju ciljeve u oblasti zdravstva (u daljem tekstu: nosioci programa), uz ispunjavanje obaveznih uslova odnosno da imaju sedište na teritoriji grada Beograda najmanje godinu dana pre objavljivanja konkursa i da realizaciju programa vrše na teritoriji grada Beograda.
2.Bliži uslovi za podnošenje prijave i koji čine sastavni deo konkursa, sadržani su u:
Smernicama za podnosioce prijave predloga programa koji se prijavljuju na konkurs;
Uputstvu sa obrazloženjem za vrednovanje i rangiranje predloga programa;
Uputstvu za sastavljanje budžeta programa.
3.Podnošenje prijave programa i obavezna dokumentacija
Prijava predloga programa i ostalih obrazaca predviđenih javnih konkursom, kao i propratno pismo u kojem se navode osnovne informacije o udruženju, dostavljaju se u štampanom obliku, na srpskom jeziku, pisan ćirilicom, popunjen na personalnom računaru, sa obrascima i prilozima koji se odnose na konkretan konkurs, u dva primerka.
4.Rok i način dostavljanja prijave predloga programa
Prijava predloga programa i ostale dokumentacije dostavlja se u dva odštampana primerka koji mora biti overen u zatvorenoj koverti na adresu:
Gradska uprava grada Beograda – Sekretarijat za zdravstvo, Beograd, ulica Kraljice Marije 1, sa naznakom „Prijava na javni konkurs za finansiranje programa od javnog interesa u oblasti društvene brige za zdravlje stanovništva u 2021. godini“, sa nazivom programa za koji se podnosi prijava. Na poleđini koverte navesti puno ime i adresu podnosioca prijave.

Prijava predloga programa se dostavlja u roku od 15 dana od dana objavljivanja ovog oglasa. 

Sastavni deo Konkursa čini:
– Prilog 1.- Obrazac prijave predloga programa
– Prilog 2. – Obrazac budžeta programa
– Prilog 3. – Narativni budžet

Možete ih preuzeti/pogledati ovde:

Podelite vest: