ZA DOBROVOLjNE DAVAOCE KRVI ULAZNICE ZA PREDSTAVE I BAZENE

Trideset dobrovoljnih davalaca krvi koji u petak, 2. jula, od 13:00 časova budu dali krv u Institutu za transfuziju krvi Srbije, Svetog Save 39, od BELEF-a će dobiti po dve karte za predstave.

U subotu, 3. jula, od 10:00 do 14:00 časova organizuje se u u trim-sali Sportskog centra „Olimp” tradicionalna akcija dobrovoljnog davanja krvi. Uprava ovog sportskog centra je za prvih 50 davalaca pripremila po pet ulaznica za bazen. U nedelju, 4. jula, od 10:00 do 16:00 časova održaće se akcija dobrovoljnog davanja krvi u Sportskom centru „Banjica”, a Vaterpolo klub „Partizan” je obezbedio za davaoce krvi sezonsku ulaznicu.

Cilj ovih akcija jeste da se motivišu sugrađani da dobrovoljno daju krv i tokom letnjeg perioda kada su rezerve smanjene i da tako pomognu u prikupljanju dovoljnih količina krvi za lečenje pacijenata, navedeno je u saopštenju Instituta za transfuziju krvi Srbije.

Osim ovog instituta, gde se krv može dati radnim danima od 7:00 do 19:00 časova, a subotom i praznicima od 8:00 do 15:00 časova, krv se može dati i u Urgentnom centru, radnim danima od 10:00 do 15:00 časova, dok se spisak organizovanih akcija na terenu za narednu nedelju može pogledati na sajtu: nbti.org.rs.

 

Podelite vest: