DNEVNI CENTRI I KLUBOVI ZA PENZIONERE OD DANAS PONOVO OTVORENI ZA SUGRAĐANE

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić, sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević i predsednica Opštine Voždovac Ivana Tomić Ilić obišli su danas Dnevni centar i klub za starije „Anđelka Trnavac” u Crnotravskoj ulici na Banjici.

Goran Vesić je istakao da je ovo 31. klub koji je otvoren na teritoriji Beograda i naglasio da se otvaranjem klubova podiže kvalitet života ljudi, da najstariji sugrađani mogu da se druže, organizuju izlete, besplatne obuke i radionice.

On je dodao da je prošle nedelje doneta odluka da se ponovo počne sa organizacijom izleta, te da se očekuje da će do kraja godine oko 90.000 najstarijih sugrađana krenuti na izlete.

Sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević rekla je da su posle 15 meseci pauze od danas otvoreni svi klubovi za najstarije sugrađane u Beogradu.
Ona je naglasila da će u radu klubova i dalje biti poštovan protokol koji je izradio Gradski zavod za javno zdravlje, da preventivne mere ostaju na snazi i svakodnevno će se primenjivati- ograničen broj ljudi koji mogu ući u klub, obaveza nošenja maski i druge mere.

Predsednica opštine Voždovac Ivana Tomić uručila je korisnicima Centra računar koji je obećala prilikom prethodne posete i završetka radova na adaptaciji objekta. Ona se zahvalila zameniku gradonačelnika na tome što je učinio veliki napor da se obnovi dnevni boravak za penzionere na Banjici i pozvala penzionere da posete Dnevni centar u Crnotravskoj ulici. Ivana Tomić Ilić je takođe istakla da u podavalskim naseljima postoji potreba za dnevnim boravcima za penzionere i najavila konkretne korake u njihovoj realizaciji.

Podelite vest: