PROGRAMI I OBUKE NACIONALNE SLUŽBE ZA ZAPOŠLjAVANjE ZA MLADE BEZ RADNOG ISKUSTVA

U sali Skupštine GO Voždovac danas je održana prezentacija programa Nacionalne službe za zapošljavanje namenjenih mladima za sticanje stručne prakse, za sticanje praktičnih znanja i veština i za pripravništvo, a kojima su obuhvaćene osobe sa osnovnim, srednjim i visokim obrazovanjem.

U saradnji sa Kancelarijom za mlade Opštine Voždovac, NSZ je prvi put u Beogradu organizovala prezentaciju programa za mlade ljude koji su u potrazi za praksom i stručnim usavršavanjem, a do sada nisu imali radnog iskustva.

Koordinatorka Kancelarije Dušica Jovanović se zahvalila okupljenima rekavši da Opština Voždovac i njeno rukovodstvo konstantno ulaže u mlade ljude jer su mladi budućnost Voždovca.

Rukovodilas NSZ – Službe Voždovac Željka Zelenović Vuković je istakla da je iskustvo prethodnih godina pokazalo da su programi novog zapošljavanja i stručne prakse bili najviše korišćene mere od strane poslodavaca, a veoma je popularno i samozapošljavanje i javni radovi- za socijalno ugrožene.

Na brojna pitanja okupljenih, među kojima su bili i učenici SOŠO „Vožd“ odgovarala je načelnica Odeljenja za dodatno obrazovanje i obuke Marčela Vuinac Obućina, koja je i predstavila programe Nacionalne službe za zapošljavanje.

Podelite vest: