U OPŠTINI VOŽDOVAC URUČENE NAGRADE POBEDNICIMA LITERARNOG KONKURSA

Povodom Međunarodnog  dana knjige i autorskih prava, danas su uručene nagrade učesnicima na literarnom konkursu „Stihovima jednakosti do prijateljstva“.

Konkurs je organizovan na predlog predsednice GO Voždovac Ivane Tomić Ilić sa ciljem da se učenici  starijih razreda osnovnih škola podstaknu na pisanje književnih radova.

Članica Veća GO Voždovac zadužena za kulturu Andrijana Rusić čestitala je svima Međunarodni dan knjige i autorskih prava i poželela mladim stvaraocima da nastave da se bave pisanjem.

Koordinatorka  Kancelarije za mlade Dušica Jovanović je u ime Tima za saradnju sa civilnim sektorom GO Voždovac zahvalila svima na učešću  rekavši da su je radovi učenika podsetili šta je zaista prijateljstvo.

Za učesnike konkursa  Opština je obezbedila knjige domaćih i stranih autora, a priručnik za usmeno izražavanje „Progovori da vidim ko si“ i edukativne radionice veštine govora poklon su Udruženja za razvoj i unapređenje javnog govora „Izražajnost“ o kojima je govorio osnivač Udruženja Milan Bosiljčić.  GO Voždovac se zahvaljuje Školi stranih jezika EQUILIBRIO koja je za osvojeno prvo mesto na konkursu darovala kurs jezika u letnjem kampu.

Teodora Klisurić, učenica 6/4 osvijila prvo mesto  za pesmu „Prijatelj“, drugo mesto osvojila je Maša Jović iz 7/4, koja je na konkurs poslala literarni sastav „Stihovima jednakosti do prijateljstva“, a treću nagradu za pesmu „Tražim prijatelja“ osvojila je  Danica Branković, učenica 6/4. Sve tri učenice pohađaju Osnovnu školu „Vojvoda Stepa“ u Kumodražu.

Specijalnu nagradu za svoje stihove kojima je istinski dirnula srca svih, osvojila je Katarina Mitrović učenica 7/4, takođe iz OŠ „Vojvoda Stepa“, koja je pesmu posvetila drugarici Anđeli Dimitrijević.

Dobitnicima su nagrade uručile članice Veća Andrijana Rusić i Dubravka Tadić, odbornica u Skupštini GO Voždovac Mirjana Pejić, osnivač Udruženja „Izražajnost“ Milan Bosiljčić i članovi Tima.

Podelite vest: