GO VOŽDOVAC ORGANIZOVALA SASTANAK TIMA ZA SARADNjU SA CIVILNIM SEKTOROM I PREDSTAVNICIMA UDRUŽENjA I LOKALNIH INICIJATIVA

Na inicijativu predsednice Ivane Tomić Ilić Opština Voždovac je oformila Tim za saradnju sa civilnim sektorom kako bi uspostavili međusobnu saradnju, sa željom da se Opština uključi i podrži rad udruženja, građanskih inicijativa i nevladinog sektora na Voždovcu.

Članovi Tima i opštinskog Veća Bojana Jakšić i Milan Mratinković pozdravili su prisutne rekavši da je primarni cilj ovog sastanka upoznavanje.

„Zanima nas kakve su vaše potrebe, ideje, problemi, hoćemo da vas povežemo sa fondovima kod kojih možemo da konkurišemo za projekte, sa ljudima dobre volje koji mogu da pomognu, ili međusobno da vas uputimo jedne na druge“, rekao je Mratinković.

Bojana Jakšić je napomenula da je Opština Voždovac otvorena za saradnju sa svima.

„Aktivirali smo Kancelariju za mlade, Savet za zdravstvo, Savet za socijalna pitanja i druga radna tela kroz koje možemo da sarađujemo, da razvijamo ideje i što je najvažnije da ostvarujemo rezultate“, rekla je Bojana Jakšić.

Koordinator tima Bojan Lešović pozvao je sve prisutne da iznesu svoje konkretne ideje i predloge, kao i da predlože svim udruženjima i organizacijama civilnog društva na Voždovcu sa kojima sarađuju da se jave Timu Opštine kako bi se ostvarila što šira saradnja.

„U planu je izrada strategije za mlade, a nadam se da ćemo kroz uspešnu saradnju sa vama uskoro imati i predloge za socijalno uključivanje, ostvarivanje prava manjinskih grupa i druge važne društvene teme“, rekao je Lešović.

On je pozvao predstavnike svih udruženja građana koji rade na Voždovcu, a koji nisu prisustvovali sastanku da se obrate Timu za saradnju na imejl: bojan.lesovic@vozdovac.rs, ili na broj telefona 011/2447249, kako bi razmenili kontakte i uspostavili saradnju sa Opštinom.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Studentske organizacije „VIŠER“, „Srcem za komšiju“, UPIK „Dunav“, „SPEH“, Gradska organizacija gluvih, Udruženje za studente i mlade sa invaliditetom, Udruženje studenata sa hendikepom, Udruženje Srbije za celijakliju, Prijatelji dece Voždovac, Inicijativa vrtića Neven – Mali botaničar, Savez udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama (MNRO) Srbije, Eko vrtić – Kuća veverica, Udruženje građana slepih i slabovidih, kao i ceo opštinski Tim za saradnju sa civilnim sektorom.

Podelite vest: