GO VOŽDOVAC POZIVA GRAĐANE DA SE UKLjUČE U KLIMATSKE AKCIJE I PROJEKAT TeRRIFICA

Centar za promociju nauke realizuje evropski projekat TeRRIFICA (Territorial RRI Fostering Innovative Climate Action), kome se pored Grada Beograda priključila i Gradska opština Voždovac. Projekat TeRRIFICA traje 42 meseca, odnosno do juna 2022. godine, a organizovan je sa ciljem da se podstaknu inovativne klimatske akcije.

Kako bi doprineli realizaciji ovog projekta, pozivamo sve građane Voždovca da se uključe i da svoje viđenje značajnih lokacija za klimatske promene na teritoriji Beograda, odnosno Voždovca, obeleže na interaktivnoj mapi koja je objavljena na stranici: http://belgrade.terrifica.eu/. Vizije i buduće aktivnosti biće bazirane na tome šta građani misle da su mesta gde se klimatske promene mogu lokalno posmatrati ili osetiti i šta bi moglo da bude važno da se ti efekti ublaže na lokalnom nivou.

Centar za promociju nauke je državna institucija koja se uključuje u brojne evropske inicijative, populariše i promoviše nauku, razvija pismenost i povezanost i afirmiše ideje ekonomije znanja uz podsticanje mladih da se opredele za put nauke.

 

Podelite vest: