ČESTITKA PREDSEDNICE IVANE TOMIĆ ILIĆ POVODOM DANA ŽENA

Drage moje Voždovčanke,

Obraćam vam se kao jedna od vas, kao majka, tetka, koleginica, domaćica, prijateljica, kao žena koja zna koliko je važna ženska solidarnost i međusobna podrška.

Povodom današnjeg praznika, Dana žena, imam potrebu da makar na ovaj način dođem do svake od vas, da vam se zahvalim i pružim podršku za svaki novi dan, životnu ulogu, obavljeni zadatak. Jer ste upravo vi na kraju svakog dana višestruke pobednice brojnih uloga koje obavljate i koje su vam dodeljene.

To nikako ne treba da znači da je samo jedan dan posvećen ženama. Današnji dan nam samo služi da obnovimo sećanje na važne ideje i njihove nosioce, na sve žene koje su se borile hrabro i srčano kako bismo mi danas bile punopravne i jednako važne članice društva.

Sa mesta predsednice Opštine mogu da obećam da ću za vreme trajanja mandata sa posebnom pažnjom i naklonošću da se bavim svim „ženskim pitanjima“. Inicirala sam i započela kreiranje i usvajanje Strategije o rodnoj ravnopravnosti, kao i niz drugih akcionih planova koji će i pravno formalno urediti i ojačati položaj žena na opštini Voždovac.

Pratićemo politiku predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je postavio platformu i ustanovio posebno telo za zaštitu rodne ravnopravnosti, a koju Vlada Srbije razvija i unapređuje iz godine u godinu.

Ne želim da statistike i brojevi rastu kada je nasilje nad ženama tema. Takođe, hoću da svaka od nas ima podjednak tretman kod svakog poslodavca, pravo da uživa u materinstvu bez straha od otpuštanja, pravo da dobije istu poslovnu ponudu kao i kolega koji se prijavio na to mesto, i da ne nabrajam, hoću da budemo dovoljno osnažene da se naš status i položaj ne uređuje posebnim dokumentima, već da se on podrazumeva.

Na žalost, epidemija izazvana koronavirusom sa kojom smo svi suočeni, na trenutak je zaustavila, odnosno usporila, brojne aktivnosti koje sam planirala, a vezane su za susrete sa svim ženama sa opštine Voždovac. Želela sam da dođem do svake od vas, da zajedno sagledamo sve naše probleme i potrebe i dogovorimo način i pravac daljeg delovanja kako bi se položaj žena sa opštine Voždovac unapredio i popravio u delu gde vi smatrate da nije na nivou koji zaslužujete. Međutim, to ne znači da nemam svakodnevni kontakt i informacije i da svaki moj dan nema bar jednu aktivnost posvećenu temama koje su od važnosti za žene, pojedinačno ili kolektivno.

U danima koji su pred nama planiram da organizujem tribine i radionice na različite teme koje će imati za cilj da se upoznamo, umrežimo, povežemo i pomognemo jedna drugoj.

U međuvremenu, moja vrata su vam od prvog dana otvorena svakog ponedeljka, bez prethodne najave. Želim da vas i ovim putem pozovem da dođete, da se ispričamo i probamo da pronađemo rešenje za vaše probleme i još jednom pokažemo našu žensku voždovačku solidarnost.

Danas budite srećne, lepe i nasmejane, uživajte u pažnji sa najdražima!

Srećan Dan žena! Hvala vam što ste stub našeg Voždovca!

                                                PREDSEDNICA OPŠTINE VOŽDOVAC
Ivana Tomić Ilić

Podelite vest: