POČELA VAKCINACIJA U DZ „VOŽDOVAC“

U Domu zdravlja „Voždovac“ danas je počela vakcinacija Voždovčana starijih od 75 godina, koji su izrazili interesovanje da prime vakcinu.

Kako se ne bi stvarale nepotrebne gužve i ispoštovale sve epidemiološke mere, oni su kontaktirani preko Kancelarije za elektronsku upravu porukom na imejl ili na broj telefona sa podacima kada i gde da dođu i u koliko časova da se vakcinišu.

Nakon ove starosne grupe, prema planu vakcinacije biće vakcinisani Voždovčani starosti od 64 do 74 godina.

V.D. direktora DZ „Voždovac“ dr Nevenka Veličković rekla je da je vakcinacija najdelotvorniji način zaštite pojedinaca i zajednice, a krajnji cilj na globalnom planu jeste iskorenjivanje kovid infekcije koja može da ima težak tok sa trajnim posledicama po zdravlje.

„Vakcinacija je od presudnog značaja za zdravlje čitave nacije. Virus će proći, ali ono što želimo da zauvek ostane u našem društvu, raste i razvija se, jeste solidarnost, međusobna briga i podrška za sve naše građanke i građane“, rekla je dr Nevenka Veličković.

Ona se posebno zahvalila Opštini Voždovac na međusobnoj saradnji, agilnosti i solidarnosti koja, kako je rekla, „ne izostaje ni u ovim danima“.

Podelite vest: