BESPLATNE RADIONICE ZA VOŽDOVČANE U „ŠUMICAMA“

Talentovani i radoznali Voždovčani imaju priliku da se uključe u rad nekoliko besplatnih kreativnih radionica koje se održavaju u Ustanovi voždovački centar „Šumice“, Ustanička 125. Član Gradskog veća Dragomir Petronijević, predsednica Gradske opštine Voždovac Ivana Tomić Ilić i direktorka Ustanove voždovački centar „Šumice“ Aleksandra Milovanović, prisustvovali su obukama iz tehnike maketarstva i modelarstva i Škole filma „Prvi kadar“.

Ivana Tomić Ilić, čijim je zalaganjem Opština Voždovac obezbedila sredstva za pokretanje kreativnih radionica, istakla je da „Šumice“ posle gotovo dve decenije treba opet da neguju kulturna događanja i da kroz edukaciju mladi umetnici steknu veštine koje će im odrediti profesiju ili hobi. Direktorka Ustanove voždovački centar „Šumice“ je sa gostima obišla kabinet u kome su polaznici na prvom času učili napredne tehnike izrade maketa, od minijaturnih modela do izrade replika raznovrsnih predmeta.

„ Imamo grupu dece koja su zainteresovana za pripreme za srednju školu. Podstičemo njihovu kreativnost i učimo ih da trud može stvoriti zadivljujuće kreacije. Mladi ljudi koji pohađaju Filmsku školu „Prvi kadar“ savladaće znanja za buduće poslove i zanimanja, uživajući u filmskoj umetnosti“, istakla je direktorka „Šumica“.

Narednih dana ljubitelji slikarstva (staklo i tekstil), muzike, tkanja i veza, dekupaž tehnike i izrade nakita počeće sa radom. Svaki predmet koji budu zamislili postaće inspiracija za izradu svog originalnog dela, a svaki polaznik razviće maštu, kreativnost i otkriti talenat.

Zainteresovani građani mogu se prijaviti na sledeće brojeve telefona: 011/3472-947 i 011/3472-957. Učiće od najboljih edukatora koji će sa polaznicima proći kroz sve korake učenja i stvaranja. Radionice  se odvijaju u skladu sa poštovanjem propisanih  epidemioloških mera zaštite.

Podelite vest: