УСВОЈЕН БУЏЕТ ВОЖДОВЦА ЗА 2021. ГОДИНУ

На последњој седници Скупштине градске Oпштине у 2020. години, одборници Вождовца донели су Одлуку о буџету за  2021. годину, према којој ће Градска општина Вождовац износ од 689 милиона динара распоредити за реализацију 11 програма, 18 програмских активности и 18 пројеката.

Образлажући Предлог одлуке, руководилац Одељења за финансије Јелисавка Ђурашиновић је рекла да је између осталих инвестиција, Буџетом предвиђена  реконструкција Услужног центра Општине, обнављање рачунарске опреме и телекомуникацијског система.

„Од развојних и комуналних пројеката у буџету смо планирали  поправку и изградњу некатегорисаних путева, одржавање зелених површина, рад Еко – патроле“, замену улазних врата, уређење прилазних стаза и паркића и друго“, рекла је Јелисавка Ђурашиновић и додала да су капитални пројекти, као што су изградња канализације у Кумодражу и Јајинцима, Колубарска улица, повезивање Насеља Степа Степановић са Улицом Војводе Степе, увођење грејања у ОШ „Доситеј Обрадовић“ и „Вук Караџић“, планирани да се финансирују из Буџета Града Београда.

Начелник Управе Марко Денчић образложио је Предлог одлуке о изменама и допунама Одлуке о Управи ГО Вождовац и Предлог кадровског плана за 2021. годину рекавши да ће бити формирано Одељење за инвестиције, привреду, друштвене делатности и јавне набавке како би се објединило стратешко планирање, израда и спровођење програма односно пројеката значајних за Општину.

На данашњој седници Скупштине на место заменика секретара Скупштине ГО Вождовац постављена је Мари Клер Ђорђевић, усвојен је Четврти ребаланс буџета за 2020. годину, потврђени су мандати одборницима и члановима савета месних заједница.

Одборници су усвојили План рада општинског штаба за ванредне ситуације, решења о именовањима  Тање Мировић за  в.д. дирекотра Установе „Дом културе Рипањ“,  и Снежане Петронијевић за директора „Хуманитарне фондације  – Срцем за Вождовац“, као и планове пословањаУстанова културе „Вождовачки центар – Шумице“, „Бели Поток“, Дома културе „Рипањ“, Народног универзитета „Светозар Марковић“ и ЈП „Пословни центар Вождовац“.

Закључујући седницу, која је одржана уз поштовање епидемиолошких мера, предеседник Скупштине др Слађан Тимотијевић пожелео је свим одборницима и свим Вождовчанима срећне предстојеће празнике.

Поделите вест: