PRIJATELjI DECE VOŽDOVCA ORGANIZUJU ONLAJN DEČIJU NEDELjU

Povodom Dečije nedelje koja se obeležava od  5. do 11. oktobra, Udruženje Prijatelji dece Voždovac sprovešće niz aktivnosti koje će se ove godine, zbog epidemiološke situacije odvijati – onlajn.

Predsednik Udruženja Boško Delić kaže da su aktivnosti prilagođene situaciji, pa su konkursi sporvođeni tako što su deca slala svoje radove mejlovima, a „izložbe“ su priređivane na društvenim mrežama.Takođe, imena učenika sa Voždovca koji su se kvalifikovali za gradsko takmičenje na likovnom konkursu „Šta u mom srcu leži“ objavljena su na Fejsbuk stranici Udruženja, kao i rezultati konkursa „Moj herbarijum“.

Ove godine neće biti okupljanja i u skladu sa mogućnostima biće organizovana promocija osme po redu knjige  iz edicije „Nedovršena priča“ u kojoj su učenici  dovršili priču „Nestašni i bučni“, autorke Vaske Jukić Marjanović. Dodela nagrada „Čitalačka značka“,  kao i proglašenje dobitnika priznanja „Dositejevo pero“ koje deca – kritičari dodeljuju svake godine jednom piscu takođe će biti virtuelno.
Udruženje Prijatelji dece Voždovac, je organizator mnogobrojnih aktivnosti i projekata u domenu zaštite prava dece, društvene brige o deci i podsticanja aktivnosti na unapređenju rada s decom i za decu, koje podržva GO Voždovac.

 

Podelite vest: