DEČIJA NEDELjA NA VOŽDOVCU

Dečija nedelja koja se ove godine održava od  5. do 11. oktobra pod sloganom nastalim od stihova iz pesme „Dobar drug“ Jovana Jovanovića Zmaja – „Podeljena sreća, dva puta je veća“,  biće obeležena prigodnim programima i na Voždovcu.

Značajno mesto u svim aktivnostima imaće deca kojima je najviše potrebna solidarnost: deca sa smetnjama u razvoju, deca sa invaliditetom, i deca bez roditelja.
Škole i predškolske ustanove na Voždovcu organizovaće programe na nekoliko tema: Deca i sport;  Deca i zaštita životne sredine; Deca i obrazovanje; Deca i inkluzija. U svim aktivnostima učestvovaće rukovodstvo Opštine Voždovac.
U nedelju, 11. oktobra zatvaranje manifestacije biće organizovano ispred zgrade Opštine, uz prigodan program i puštanje helijumskih balona.

Programi su koncipirani tako da zadovolje epidemiološke uslove i propisane mere zaštite, ali pre svega da odgovore tradicionlanim ciljevima Dečije nedelje koji se odnose na skretanje pažnje javnosti na prava i potrebe dece, ukazivanje na odgovornost porodice, škole, države i institucija u zaštiti dece i ostvarivanju njihovih prava,  kao i na učešće dece u donošenju odluka koje se njih tiču.

Dečija nedelja se ove godine organizuje u znaku Godine solidarnosti i saradnje koju je proglasila Vlada Republike Srbije, u cilju podizanja svesti o važnosti kontinuiranog angažovanja i unapređenja solidarnosti i saradnje građana Republike Srbije.

Podelite vest: