POSETA MUZEJU KNjIGE I PUTOVANjA „ADLIGAT“

Voždovčani su danas u okviru manifestacije „Dani evropske baštine“ koju organizuje Gradska opština Voždovac posetili Muzej knjige i putovanja „Adligat“.

Članica opštinskog Veća za kulturu Andrijana Rusić i načelnik Uprave Marko Denčić, zajedno sa posetiocima, imali su priliku da se upoznaju sa razvitkom štampe i pisane reči koja je zabeležena na palminom i bananinom lišću, papiru od pirinča, na svili ili koži. „Velika je čast i zadovoljstvo što se jedan ovakav muzej nalazi na našoj opštini. Hvala Viktoru Laziću što nam je nesebično svaki put otvorio vrata svog doma“, izjavila je Andrijana Rusić.

Planovi predsednice Opštine Voždovac Ivane Tomić Ilić su da se u narednom periodu kultura podigne na viši nivo jer je Voždovac bogat istorijskim ličnostima i znamenitostima .

Od najveće vrednosti „Adligata“ je više od 40 legata značajnih ličnosti naše prošlosti, od kojih najviše interesovanja izaziva zaostavština akademika Miodraga Pavlovića, Darka Tanaskovića, Pere Zupca, porodice Žigon…

Muzej se nalazi u ulici Josipa Slavenskog 19a i za posetioce je otvoren četvrtkom, petkom i subotom od 10:00 do 18:00 sati. Individualne posete su moguće subotom u 11:00 sati, uz obaveznu prijavu.

Podelite vest: