ZAMENIK GRADONAČELNIKA BEOGRADA GORAN VESIĆ U POSETI OPŠTINI VOŽDOVAC

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić sa saradnicima iz Skupštine grada Beograda posetio je Opštinu Voždovac gde je zajedno sa predsednicom GO Voždovac Ivanom Tomić Ilić obišao prostorije Opštine i razgovarao sa zaposlenima. Nakon toga održan je radni sastanak na kome se zamenik gradonačelnika upoznao sa novim opštinskim rukovodstvom i predstojećim planovima.

„Ovo je jedna od najvećih beogradskih opština i Grad Beograd će naredne godine uraditi nekoliko velikih projekata. Rekonstruisaće se ulice Crnotravska i Save Maškovića jer su to dve veoma saobraćajno problematične ulice na Banjici. One su deo unutrašnje obilaznice koja povezuje most na Adi i budući most na Adi Huji. Mi smo završili i Jelezovački kolektor jer bez toga toga nismo mogli da priključimo čitave delove opštine na kanalizaciju. Tokom narednih meseci biće raspisan tender za izgradnju kanalizacije u Jajincima i tako će na desetine hiljada građana dobiti kanalizaciju. U Pinosavi i Belom Potoku završavamo dva postrojenja za preradu otpadnih voda i to su najveće investije koje će Grad Beograd uraditi na teritoriji Voždovac. Gradiće se i parkovi, vrtići, rekonstruisati ulice i sve što je potrebno građanima na Voždovcu“, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Predsednica Ivana Tomić Ilić istakla je značaj saradnje i pomoć koju Grad Beograd pruža. „Ono na čemu ćemo raditi jeste bolja komunikacija sa građanima jer postoje udaljena podavalska mesta kao što su Ripanj, Kumodraž gde bi trebalo otvoriti uslužne centre i tako približiti rad Opštine svima. Cilj je da građani na jednom mestu imaju sve usluge i šaltere poreznika, inspektora, delove pisarnice, da sve bude dostupno i elektronski. Različite su potrebe građana u Ripnju, Kumodražu ili na Lekinom brdu i zato ćemo raditi anketiranje građana i razgovarati sa njima jer oni imaju pravo da odlučuju kako će se trošiti njihov novac, odnosno budžet Opštine. Zahvaljujem se gospodinu Goranu Vesiću koji nas je posetio i realno sagledao situaciju na Opštini Voždovac“, rekla je predsednica GO Voždovac Ivana Tomić Ilić.

Podelite vest: