CENTAR „ŠUMICE“ – OD RUINE DO PUNOG SJAJA

Uspešni sportisti opštine Voždovac, koji osvajaju svetske i evropske medalje i pehare, do skoro su vežbali u ruiniranim i neuslovnim prostorijama sportskog centra „Šumice“. Skupština GO Voždovac je 2016. godine pokrenula postupak likvidacije Centra za kulturu i sport „Šumice“ i preuzela na sebe dug od 120 miliona dinara.

Predanim radom, voljom i zalaganjem rukovodstva Opštine, objekat danas možemo porediti sa svetskim sportskim ustanovama. Radi unapređenja usluga u prethodnim mesecima završeno je rekonstruisanje krova koji je niz godina unazad prokišnjavao. Sportska dvorana je okrečena, zamenjen je ceo parket novim, sređeni su toaleti i tuš kabine, svlačionice za igrače i sudije, VIP loža, kao lekarska ambulanta. Postavljena je nova portirnica u holu zgrade, LED rasveta na plafonima, promenjena je kompletna keramika i stolarija – prozori i vrata, a ceo prostor je klimatizovan.

Završene radove obišao je predsednik Opštine Aleksandar Savić sa saradnicima koji je u razgovoru sa direktorom „Voždovačkog centra Šumice“ Zoranom Ivanišem istakao da su svi građani dobrodošli u renovirane „Šumice“ i da sada Voždovac može očekivati još više sportskih medalja.

Podelite vest: