ГРАДОНАЧЕЛНИК РАДОЈИЧИЋ: ВОЖДОВАЦ УСПЕШНО УНАПРЕЂУЈЕ ЖИВОТ У ПРИГРАДСКИМ НАСЕЉИМА

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић и председник Општине Вождовац Александар Савић са сарадницима обишли су данас Дом културе Рипањ и ОШ „Вук Караџић“ у Рипњу – издвојено одељење у Брђанима.

Општина је уложила 14 милиона  динара у тоталну реконструкцију школе у Брђанима, која је изграђена још 1925. године, а сада је први пут обновљена. У школи су замењени подови, столарија, реконструисан је кров и тоалети, а претходне године постављена је и ограда око школског дворишта. Такође, 14 милиона динара је уложено у реконструкцију Дома културе Рипањ, у склопу којег  ће ученици имати могућност да користе салу за физичко и друге културне намене.

Градоначелник је истакао да је велико задовољство обићи насеље у којем има велики број обновљених објеката и да је важно улагати у приградска насеља и приградске делове градских општина, као што је Рипањ.

„Општина Вождовац својим радом и улагањем у приградска места размишља о томе да унапреди живот и шаље важну поруку свима – да није циљ да се сви населе у централне градске општине, већ да се морају развијати и околна места и рубни делови града. Посебно због тога што после ове пандемије градови неће бити исти“, рекао је градоначелник.

Председник Општине Александар Савић је напоменуо да се током претходних шест година улагало у школе и вртиће, како би безбедност деце и услови школовања били једнаки за децу из градских и подавалских насеља.

Осим у школе, Општина је од 2014. године улагала у изградњу и реконструкцију амбуланти и здравствених станица, у реконструкцију путева, изградњу водоводне  и канализационе мреже. У плану је и гасификација целог Вождовца и градских и приградских насеља.

Поделите вест: