УРУЧЕНЕ ЗНАЧКЕ И ЗАХВАЛНИЦЕ ВОЈНИЦИМА НА ДОБРОВОЉНОМ СЛУЖЕЊУ ВОЈНОГ РОКА

У Центру Министарства одбране Вождовац у среду, 23. октобра одржана је церемонија свечаног уручења Значке војницима на добровољном служењу војног рока и Захвалнице отаџбине.

На свечаности су урученa признања војницима који су од 01.09.2018. до 28.02.2019. године добровољно одслужили војни рок, са територија градских општина Вождовац, Врачар, Савски венац, Младеновац и Сопот, које од марта 2018. године покрива Центар МО Вождовац.

Младе добровољце је поздравио начелник Центра потпуковник Зоран Петковић, поручивши да је бити војник света дужност, дужност да се брани отаџбина, породица, дом. „Ви сте најбоља реклама за добровољно служење војног рока и ваш пример показује младим људима шта је прави и поштен избор у животу. Сигуран сам да ће се многи ваши пријатељи и рођаци одлучити да обуку униформу“ – рекао је начелник Петковић војницима.

На овај начин Министарство одбране и Центар Вождовац војницима одаје захвалност и признање, са жељом да буду пример осталим младим људима и генерацијама које долазе да следе њихов пут и покажу да су достојни војничког позива као што су то они учинили.

Свечаности је присуствовао и члан Већа општине Вождовац Момир Ћировић.

Поделите вест: