МЕЂУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА ОМБУДСМАНА У НОВОМ САДУ

Скуп локалних и регионалних омбудсмана, као и омбудсмана из држава Европске уније одржан је у Новом Саду од 7. до 9. октобра 2019. године у организацији заштитника грађана Града Новог Сада, а у сарадњи са Мисијом ОЕБСа у Србији, Покрајинским омбудсманом и Удружењем омбудсмана Републике Србије.

На тродневном скупу учествовали су сви локални омбудсмани из Републике Србије, као и четири из иностранства и то из Шпаније, Италије, Аустрије и Немачке. Идеја организатора скупа била је да се јавност упозна са активностима и радом заштитника грађана у наведеним земљама као и искуствима у раду локалних омбудсмана у Републици Србији.

Излагање локалног омбудсмана Градске општине Вождовац Весне Гојковић изазвало је интересовање присутних актера обзиром да је тема посредовања -медијације и рад Центра за мирно решавање спорова Општине Вождовац јединствен пример у раду локалних омбудсмана. „Градска општина Вождовац је прва локална заједница која је препознала значај медијације за грађане, где је и основан први Центар за мирно решавање спорова у Републици Србији“ – истакла је локални омбудсма Весна Гојковић на скупу.

Поделите вест: