НЕДЕЉА ДОЈЕЊА ОБЕЛЕЖЕНА НА ВОЖДОВЦУ

„Граду Београду су важне породиље, јер нема будућности без новог поколења, без довољног броја деце која ће остати иза нас“ – рекао је градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић у Градској општини Вождовац на обележавању Националне недеље промоције дојења, под слоганом „Подржи дојење – оснажи родитеље. Сада и убудуће“.

Промоцији која је на Вождовцу обележена поделом дечијих ауто седишта трудницама и породиљама, присуствовали су и градска секретарка за здравство Вера Дражић, председник општине Вождовац Александар Савић, директорка Дома здравља Вождовац Невенка Величковић заједно са својим лекарским тимом.

Градоначелник Радојичић је поздравио младе мајке и породиље, скренувши пажњу на податак да се, иако је познато да је мајчино млеко најздравија храна, број дојиља смањује код нас, као и у свету. „Влада Републике Србије има национални програм подршке дојењу, а ми у Граду и општинама током Недеље дојења скрећемо пажњу на њен значај и подржавамо ову кампању“ – нагласио је први човек Београда.

Председник општине Вождовац Александар Савић се захвалио свим мајкама које раде најбоље за своју децу и породицу и заједно са градоначелником им уручио ауто седишта на поклон. „Одговорном политиком Владе и председника Александра Вучића стекли су се услови да и општине могу да помогну мајкама и породиљама у циљу повећања природног прираштаја, тако ћемо ми реализовати следеће године још доста оваквих активности“. Он је овом приликом позвао све породиље са Вождовца да се пријаве на излете које ће за њих и њихове бебе организовати Општина, поред осталих видова подршке које им пружа, заједно са Домом здравља и градоначелником који се и као доктор и као хирург најбоље стара о нашим најмлађима.

Начелница Педијатрије др Милена Јанићијевић је у име Дома здравља Вождовац пожелела добродошлицу младим мајкама, упозоривши на податак због кога је важна подршка дојењу – да је према подацима из 2014. године само 13 посто деце у шестом месецу дојено мајчиним млеком. Потом је у просторији општине Вождовац одржано кратко предавање и разговор са трудницама и породиљама, које су од стручног лекарског тима имале прилику да добију одговоре на сва питања о значају дојења и мајчиног млека за здрав развој њихове деце.

Поделите вест: