ВОЖДОВАЧКИ ЂАЦИ ОТПУТОВАЛИ ЗА КЕФАЛОНИЈУ

Градска општина Вождовац је у оквиру остварене сарадње и братимљења са Кефалонијом организовала узвратну посету ученика овом грчком острву. Тако су данас, у пратњи директора, на путовање кренули ученици Осме београдске гимназије и ђаци седмог и осмог разреда из свих шеснаест вождовачких основних школа који су остварили најбољи успех на републичким  и спортским такмичењима протекле школске године.

Школарцима је срећан пут пожелео члан Већа Општине Момир Ћировић, а у узвратну посету су кренули и председник Скупштине Aлександар Мирковић, помоћник председника Андријана Русић и члан Већа задужен за школство Милош Стојановић.

Ђаци ће се током петодневног боравка у Грчкој дружити са својим вршњацима из Лицеја у Ликсурију, обићи све знаменитости овог лепог грчког острва, а домаћин ће им бити почасни конзул Виктор Рухотас, иначе почасни грађанин општине Вождовац.

Деца и професори са Кефалоније прошле зиме били су гости општине Вождовац и приликом те посете остварили пријатељске односе са Осмом београдском гимназијом са Вождовца, са којом ће се приликом предстојећег сусрета и побратимити.

Остваривање ове посете је само још једна сарадња у низу коју Градска општина Вождовац континуирано остварује са острвом Кефалонија и којих ће у наредном периоду бити још много.

Поделите вест: