ЗМАЈ ОТВОРЕНОГ СРЦА – ЈЕСЕЊИ ШКОЛСКИ ВАШАР

Јесењи вашар „Змај отвореног срца“ биће одржан у суботу,  28. септембра 2019. године од 10 до 13 часова у Основној школи „Змај Јова Јовановић“ на Вождовцу   (Мештровићева 19).

С обзиром на чињеницу да је прошлогодишњи вашар превазишао сва очекивања  организатора и да је окупио велики број деце и људи који су се дивно провели и учествовали у хуманитарној дечијој изложби, ОШ „Змај Јова Јовановић“ поново организује ово дешавање које афирмише позитивне вредности, подстиче децу на креативност, самосталан рад и предузетништво и да би јесењи вашар могао да постане део традиције школе.

И ове године ће ученици од 1. до 8. разреда изложити различите рукотворине продајног карактера  (јесење маске, магнете, држаче за оловке, украсне кутије,…). Као и на свим великим вашарима, „Змај“ ће отворити своје срце и гостима понудити разноврсне посластице: кокице различитих укуса, крофне, шећерну вуну, колаче,…

Највећи сладокусци ће упознати бомбонџију и моћи ће да дегустирају шарене бомбоне прављене на стари традиционалан начин. За добру атмосферу биће задужени жонглер и ходач на штулама; најмлађи посетиоци ће имати прилику да се забаве у радионици која ће се наћи на полигону.

Упознаће се са популарном игром аутићима „1,2,3“, а најхрабрији ће се опробати у стрељаштву. У школском дворишту налазиће се и велика бина са озвучењем. На њој ће представници аниматори реализовати различите игре у којој ће малишани моћи да учествују.

„Змај отвореног срца“ је отворен за све људе добре воље и манифестација је замишљена као прослава радости, хуманости  и повезивања школе са различитим институцијама, људима из околине, али и као могућност да се хуманошћу свих који учествују у овој манифестацији, некоме и помогне.

Поделите вест: