SVETSKI DAN KONTRACEPCIJE U DZ “VOŽDOVAC”

Povodom Svetskog dana kontracepcije, u četvrtak 26. septembra, Dom zdravlja „Voždovac“ organizuje sledeće zdravstveno – vaspitne aktivnosti:

– U organizaciji Službe za zdravstvenu zaštitu žena, u 13 časova u Svečanoj sali Doma zdravlja Voždovac (Ustanička 16, III sprat), održaće se tribina na temu kontracepcije u adolescentnim godinama pod nazivom „Naći pravi izbor“. Tribinu će voditi dr Julijana Banovac, specijalista ginekologije i akušerstva, dok će učesnici tribine biti edukatori za vršnjačku edukaciju voždovačkih osnovnih i srednjih škola.
– U organizaciji Službe za polivalentnu patronažu, od 730 do 930 časova u „Kutku zdravlja“ (centralni objekat Doma zdravlja, Ustanička 16, hol kod laboratorije), i u radu sa porodicama, planirane su sledeće aktivosti:

  • savetovanje vezano za očuvanje reproduktivnog zdravlja,
  • kontrola krvnog pritiska, pulsa, BMI,
  • podela zdravstveno – promotivnog materijala.-  U organizaciji Službe za zdravstvenu zaštitu dece i školske dece i Službe za zdravstvenu zaštitu žena, u 8 časova u velikoj sali Savetovališta za mlade Doma zdravlja Voždovac (Ogranak „Šumice“, Ustanička 125b), održaće se radionica na temu „Seksualno i reproduktivno zdravlje“. Učesnici će biti učenici II razreda srednjih škola sa teritorije opštine Voždovac. Radionicu će voditi:
  • Pedijatrijski tim: Prim. dr Ratko Garović, VMS Nataša Kojičin;
  • Ginekološki tim: Dr Lazar Mlađenović, gin. ak. sestra Gordana Milosavljević.

 

Podelite vest: