SKUPŠTINA USVOJILA ODLUKU O PROMENI STATUTA GO VOŽDOVAC

Odbornici Skupštine Gradske opštine Voždovac na 24. sednici usvojili su Odluku o promeni Statuta Gradske opštine Voždovac.

Donošenjem ove odluke, izvršeno je usklađivanje Statuta sa izmenama Statuta grada Beograda, prvenstveno u pogledu nadležnosti koje su prenete na gradske opštine. Stupanjem na snagu ovog Statuta, izvršiće se i usklađivanje svih ostalih akata Gradske opštine Voždovac sa odredbama ovog statuta.

Odbornici su usvojili Odluku o četvrtom rebalansu budžeta Gradske opštine Voždovac, koju je obrazložila Jelisavka Đurašinović iz Odeljenja za finansije, društvene delatnosti i planiranje. Na sednici je doneto Rešenje o prestanku mandata odborniku Stevanu Burmudžiji koji je preminuo 31. jula 2019. godine, a potvrđen je mandat odborniku Marku Nokoviću.

Na Skupštini je data saglasnost na odluku o promenama statuta ustanova „Narodni univerzitet Svetozar Marković“ i „Dom Kulture Ripanj“, a doneta je i Odluka o lokalnom ombudsmanu kojom je odlučeno da se, između ostalog, Zaštitnik građana preimenuje u Lokalni ombudsman.

Podelite vest: