PROGRAM DANA EVROPSKE BAŠTINE 2019. NA VOŽDOVCU

Gradska opština Voždovac i ove godine tradicionalno učestvuje u organizaciji Dana evropske baštine u Republici Srbiji u okviru kojih će na Voždovcu biti organizovana nekolicina programa.

Program na Voždovcu:

Ponedeljak, 23. septembar, u 13.00 časova Prikazivanje dokumentarno – igranog filma o dr Arčibaldu Rajsu – „Čujte Srbi!“ za učenike srednjih škola i postavljanje izložbe fotografija koja svedoči o profesionalnom i humanitarnom radu dr Rajsa. Mesto: Osma beogradska gimnazija, Grčića Milenka  71

Utorak, 24. septembar, u 10.00 časova – Prikazivanje dokumentarno-igranog filma o dr Arčibaldu Rajsu- „Čujte Srbi!“ za učenike osnovnih škola i postavljanje izložbe fotografija koja svedoči o profesionalnom i humanitarnom radu dr Rajsa.
Mesto: OŠ „Karađorđe“, Jove Ilića 2.

Utorak, 24. septembar, u 10.00 časova – „Književno delo Danila Kiša“ – razgovor sa učenicima škole koja nosi njegovo ime. Uvodničar nastavnik književnosti i Milivoje Pavlović  iz Udruženja književnika Srbije.
Mesto: OŠ „DANILO KIŠ“, Generala Štefanika  6.

Petak, 27. septembar, u 11.00 časova – ADLIGAT- Muzej knjige i putovanja, Josipa Slavenskog 19 a, www.adligat.rs
Obilazak muzeja knjige i putovanja „Adligat“, gde se na preko hiljadu kvadratnih metara nalazi 12 prostorija u kojima su izložene knjige, legati, slike, zbirke, i drugo.
Prijava građana putem mejla protokol@vozdovac.rs.
Obezbeđen je prevoz od Opštine Voždovac do Muzeja i nazad. Broj posetilaca je ograničen.

Subota  28. septembar, u 11.00 časova – „Učionica istorije – O značaju vojvode Stepe Stepanovića“- razgovor sa građanima i obilazak rodne kuće.
Mesto: Rodna kuća vojvode STEPE STEPANOVIĆA, Kumodraž, Vrčinska 1.
Prijava građana putem mejla protokol@vozdovac.rs
Obezbeđen je prevoz građana od Opštine Voždovac do kuće V. Stepe i povratak.
Broj posetilaca je ograničen.

Sreda, 9. oktobar od 10.00 do 11.00 časova „Dan radosti u Bajfordovoj šumi“ – Deca iz voždovačkih vrtića „Ljolja“, „Petar Pan“ i „Žikica Jovanović Španac“, zajedno sa suprugom Timotija Džona Bajforda, Zoricom Bajford i predstavnicima ambasade Britanije u Beogradu posadiće mladicu hrasta, sa pločicom „Timoti Džon Bajford“ i pustiti 20 helijumskih balona sa lepim porukama.

Prijatelji dece Opštine Voždovac takođe organizuju programe u okviru Dana evropske baštine.
Izložba dečijih crteža „Moj svet“ okupljenih u studiu ART, biće otvorena 20. septembra u 13 časova u izložbenoj galeriji Voždovačkog centra „Šumice“, tradicionalna „Zmajada“, takmičenje dece u izradi i puštanju zmajeva  održaće se u subotu, 5. oktobra od 10 do 12 časova na sportskim terenima u Šumicama.

 Ostali programi  na Voždovcu

 JP „Emisiona tehnika i veze“ organizuje  poetski piknik i predstavljanje knjige „Gragojl ratnici- duhovi rata“ autora Duška Blagojevića- radionice tokom dana da bi na kraju ceo događaj bio krunisan javnim večernjim čitanjem poezije, u subotu i nedelju, 28. i 29. septembra.

Udruženja „Naše ruke“ pripremilo je program interaktivne kreativne radionice u subotu i nedelju, 5. i 6. okotbra, na platou kod tornja na Avali .

Ovde možete preuzeti program Dani evropske baštine 2019 Beograd.

Podelite vest: