КОШАРКАШКИ ТЕРЕН „САША ОБРАДОВИЋ“ ОТВОРЕН У НАСЕЉУ МЕДАКОВИЋ II

Прослављени кошаркаш Саша Обрадовић отворио је обновљени кошаркашки терен у насељу Медаковић 2, који носи његово име.

Велика акција компаније Mozzart „Сто терена за једну игру“, у сарадњи са ГО Вождовац настављена је на адреси Радована Симића Циге 16, где је свечано отворен 79. обновљени кошаркашки терен. Игралиште у овом делу Београда, на ком је Обрадовић направио прве кошаркашке кораке, добило је потпуно нов изглед, специјалну подлогу, конструкције, зглобне обруче, табле и трибине.

Саша Обрадовић је истакао је да је велика част што је добио терен по свом имену и у свом крају.

„Велика част за мене и моју каријеру. Захвалио бих се својој заједници, Медаку. Овде сам дошао када никога није било, ни Плавог моста ни Медака 3. На овом терену сам почињао своје прве кораке, хвала Mozzart-у што ми је омогућио ту велику част“, рекао је Обрадовић.

Председник општине Вождовац Александар Савић захвалио се компанији Mozzart што имају разумевања за све младе људе на Вождовцу и целој Србији и што једном одговорном политиком помажу локалне самоуправе, нагласивши и да је ово други терен који су обновили на Вождовцу.

„Велика захвалност и нашем Салету Обрадовићу, легенди наше кошарке. Видели сте колико је људи дошло да га подржи и изрази дубоку захвалност за све оно што је учинио за нашу кошарку. Ми ћемо ову акцију и даље да наставимо у оној мери у којој нам Mozzart изађе у сусрет. Још једном хвала компанији која жели да наша деца што више времена проводе на теренима“, рекао је Савић.

Он је додао да Општина заиста много пажње посвећује младим спортистима  улажући  у терене, опрему, манифестације, спортске центре „Бањицу“ и „Шумице“.

„Трудићемо се да да тако остане, да наша деца и даље буду на теренима, да се баве спортом јер се на спортском терену праве најбољи спортисти“, рекао је Савић.

Директор компаније Mozzart Борјан Поповић истакао је да су обновљени терени пример да кошарка у Србији никада неће изаћи из моде.

„Ово је 79. игралиште које смо обновили, чиме смо се сврстали у ред највећих акција за омасовљење и подршку српског спорта. Хвала Саши што је препознао значај ове акције и што је постао део пројекта. Хвала и господину Савићу и његовом тиму што су нам помогли да све ово овако лепо изгледа. Идемо до коначног циља, а то је да обновимо 100 кошаркаских терена у Србији“, рекао је Поповић.

На новом терену први су заиграли пионири Црвене звезде и Мега Бемакса, а затим су заиграли и стари асови Саша Обрадовић, Игор Ракочевић, Душко Савановић и Марко Кешељ.

За најбољег играча ревијалне утакмице проглашен је Петар Авлијаш, кошаркаш Мега Бемакса, а он је као награду добио бронзану медаљу Саше Обрадовића са Европског првенства у кошарци 1999.године.

Такмичењем у шутирању тројки завршена је свечаност, а прва три најбоља шутера добили су вредне новчане награде.

Поделите вест: