ВОЖДОВАЧКА ЕКО ПАТРОЛА ОЧИСТИЛА И УРЕДИЛА 46 ЛОКАЦИЈА ТОКОМ ЛЕТА

Екипе Еко патроле су се и овог лета потрудиле да уреде, очисте и улепшају различите локације Вождовца које нису у плану одржавања градских комуналних предузећа. У јулу и августу очишћено је 46 локација, док су радови у септембру, на планиране 24 површине, већ почели.

У намери да се околина одржи чистом организовано је кошење, орезивање, сечење грања и шибља, уклањање корова од стране вредних радника Еко патроле, које је на појединим локацијама трајало и више дана. Такође, уклоњен је бачени отпад са зелених површина и прилаза око зграда, школа и спортских терена, како би овај простор био уређен и безбедан за децу и све грађане.

Ради боље прегледности и сигурније вожње, дуж улица и тротоара орезана су шибља, покошена трава и посечене гране које смањују видљивост саобраћаја.

Насеља Медаковић, Степа Степановић, Браће Јерковић, Бањица, Зуце, Пиносава, Јајинци, Бели Поток само су нека од многобројних локација на која су екипе Еко патроле долазиле по пријави грађана.

Ради одржавања околине чистом и безбедном, апелујемо на савесност грађана приликом бацања отпада и штетних материјала и опхођења према природи и самом граду Београду. Грађани Вождовца могу да пошаљу својe пријавe Еко патроли, уз обавезне фотографије, на мејл адресу: ekopatrola@vozdovac.rs.

Поделите вест: