ТРИ НАГРАДЕ ЗА ВОЖДОВАЧКЕ БАШТЕ И ВРТОВЕ

ОШ „Јанко Веселиновић“ освојила је друго место  за најлепше уређено школско двориште у оквиру акције „За зеленији Београд“.

Ученици, наставници и родитељи ове школе су у  неколико заједничких акција, посадили  много биљака и улепшали заједнички школски простор.  Генерација других разреда, која броји 150 ученика, посадила је „Тунел генерације“  – дрворед плаве кише, а у другом делу дворишта направљен је цветни врт који се редовно обнавља. У непосредној близини овог врта је  и ”Јанков весели кутак” који лети служи и као учионица.

Такође другу награду, освојио је вртић „Сестре Букумировић“  ПУ „Чика Јова Змај“ у категорији најлепше уређено двориште предшколске установе, а специјалну награду за  уређење приватног дворишта – Надица Сувајџић – Вуковић из Улице Косте Јовановића.

Манифестација, коју организује ЈКП „Зеленило – Београд“ одржана је 17. пут, а  циљ акције је развијање позитивног односа према зеленилу и цвећу код грађана, уз истовремену мотивацију да у позитивној конкуренцији за избор најлепших простора унапреде стање свог непосредног окружења.

Поделите вест: