NAGRADE ZA POBEDNIKE LETNjEG ŠAHOVSKOG FESTIVALA

Drugi međunarodni Letnji festival u šahu, koji je organizovala “Šahovska akademija šampiona”, pod pokroviteljstvom Opštine Voždovac,  završen je sinoć u Ustanovi „Voždovački centar – Šumice” dodeljivanjem nagrada najboljim šahistima.

Više od 200 takmičara iz 20 zemalja takmičilo se proteklih osam dana, a osim takmičarskog dela održani su i amaterski turnir, tri pozivna, jedan velemajstorski i dva intermajstorska turnira.

Pobednik prvog intermajstorskog turnira je dvanaetsogodišnji  Malik Rahil iz Indije, na drugom je pobedu odneo Danilo Milanović, a na velemjastorskom turniru najbolji je bio Branko Damjanović.

Na amaterskom turniru prvo mesto pripalo je Milku Popčevu iz Bugarske.

Direktor “Šahovske akademije šampiona” Miloš Perunović istakao je da je festival ispunio očekivanja.

“Tokom festivala imali smo četiri turnira na kojima je učetsvovalo više od 200 učesnika iz 20 zemalja. Nadam se da nose dobre utiske. Bilo je dosta ljudi koji su bili i prošle godine, što pokazuje da su zadovoljni. Već se raspituju za naredni turnir”, rekao je Perunović

Organizatori planiraju da i sledeće godine u  istom terminu organizuju takmičenje  koje će okupiti još veći broj učesnika.

Podelite vest: