НАЈБОЉИM ЂАЦИMA СА ВОЖДОВЦА УРУЧЕНИ ПОКЛОНИ И ПРИЗНАЊА

Признања и награде за успех у школовању уручена су данас најбољим вождовачким ђацима, на свечаности одржаној у Установи „Вождовачки центар – Шумице“.
Носиоце Вукове дипломе, њих 257,  Градска општина Вождовац традиционално је наградила књигама, а ђаке генерације основних школа и таблет рачунарима.

Највећи број „Вуковаца“ ове године имала је  ОШ „Јанко Веселиновић“ – 29, а од средњих школа Дванаеста београдска гимназија –  њих 17.

Члан Већа ГО Вождовац Милош Стојановић, помоћник председника Општине Веселин Марковић и директор „Шумица“ Зоран Иваниш уручили су дипломе и награде и честитали ђацима, родитељима, наставницима и директорима школа на успеху.

Свечаност је увеличао, својим обраћањем, Виктор Лазић, књижевник, адвокат и председник Удружења „Адлигат“ који је ђацима поручио да добри резултати не треба да их учине гордим, већ да их надахњују за  нове подухвате.

Студио за народну игру „ Глумац“ из Јајинаца извео је „Циганску игру“, а Софија Савић отпевала је песму „ Сву ноћ ми билбил препева“.

Оркестар хармоника Музичке школе „Петар Коњовић“ који је током ове године освојио три прве награде – на Рапубличком такмичењу музичких школа Србије, на Међународном такмичењу МЕХ ФЕСТ и на 44. Међународном такмичењу у Пули, извео је  нумере из балета „Крцко Орашчић“ П.И. Чајковског – „Арапски плес“ и „Плес шећерне виле“ и  композицију „Игра сабљама“ Арама Хачатуријана.

И ове године, билборди са фотографијама ђака генерације могу се видети у Устаничкој улици код МУП-а, а од 17. јуна и испред „Шумица“.

Поделите вест: