59. СУСРЕТ СТАРОВРЕМЕНСКИХ ВОЗИЛА

Власници популарних „олдтајмера“ показали су данас своје ретке и драгоцене примерке старовременских аутомобила и мотоцикала, на паркингу испред Општине Вождовац.

Организатор овог традиционалног окупљања изузетних чертвороточкаша и двоточкаша Вождовчанима је уприличио Ауто мото клуб „Ветеран“ – Вождовац, а суорганизатор је Градска општина Вождовац.

Ово је уједно била и прилика да се обележи 37 година постојања Клуба, једног од најстаријих у Београду. Радознали Вождовчани дошли су са својим малишанима да виде заиста ретке примерке возила историјске и музејске вредности.

Изложба је била репрезентативна, поносни власници довезли су своја возила, уредно регистрована и у одличном возном стању која су изазвали велику пажњу присутних. Видели смо најстарији мотоцикл из 1927. године, Мерцедес 170 који је коришћен у многобројним домаћим филмовима и серијама, Алфа ромео из 1968. године, Мини морис, Пух 250 из 1956., Сузуки, Нортон, Веспу, Кавасаки, Тојоту и друге вредне примерке.

После окупљања, колона је кренула на промотивну вожњу  праћена усхићеним погледима Београђана према Винчи, најстаријој насеобини, где су учесницима подељена признања.

У име Градске општине Вождовац све учеснике поздравио је Вук Мирчетић.

Поделите вест: