СВЕЧАНО ОТВОРЕН КОШАРКАШКИ ТЕРЕН ПОСВЕЋЕН АЛЕКСАНДРУ САШИ ПАВЛОВИЋУ

На Бањици је отворен 74. терен по реду, који је компанија Моzzart, овог пута у сарадњи са Градском општином Вождовац, обновила у оквиру друштвено одговорне акције „100 терена за једну игру“. Заједно са председником  ГО Вождовац Александаром Савићем, терен је свечано отворио кошаркаш Александар Саша Павловић, чије име терен и носи. Терен на којем су стасавале многе генерације добио је потпуно нови изглед – нове конструкције, обруче, клиритне табле, професионалну подлогу и реконструисане трибине.

Отварање је започето ревијалном утакмицом јуниора КК Партизан НИС и КК Бањица Мега. Након свечаног пресецања врпце, председник Савић је поздравио велики број присутних грађана и изразио задовољство због обнове кошаркашког терена.

„Општина Вождовац је издвојила 25 милиона динара за развој спорта и наставиће са улагањима, подршком и промоцијом здравог живота, рекао је Савић. Надам се да ће на овом терену стасавати нови кошаркашки асови чија ће имена у будућности носити и други спортски терени“, истакао је Савић.

Саша Павловић је изразио посебну захвалност Александру Савићу и компанији Моzzart на одлуци да терен добије његово име.

„Ово је један од највећих успеха у мојој каријери који ме чини веома поносним и бескрајно захвалним“, рекао је Павловић.

Компанија Mozzart се овом акцијом сврстала у ред највећих донатора спорта у региону. Речи захвалности општини Вождовац на несебичној логистичкој подршци, упутио је и директор корпоративних комуникација компаније Mozzart Борјан Поповић.

Манифестација је завршена такмичењем у шутирању тројки. Прва три најбоља шутера добили вредне новчане награде. За прво место, Лазар Зинфовић награђен је са 30.000 динара. За друго и треће место, Павле Софрић и Филип Поповић освојили су 15.000, односно 5.000 динара.

Посебно изненађење за многобројну публику приредили су кошаркаш Никола Лончар и менаџер Мишко Ражнатовић који су заиграли у другом полувремену ревијалне утакмице а потом се опробали и у хуманитарном такмичењу у шутирању тројки. Средства која су сакупљена у том такмичењу намењена су дому за децу без родитељског старања „Моша Пијаде“.

Циљ Aкције је омасовљење спорта  у Србији, која је несумњиво спортска велесила и стварање што бољих услова за стасавање нових шампиона у свим крајевима земље.

Поделите вест: