ГРАДОНАЧЕЛНИК РАДОЈИЧИЋ: ЗДРАВСТВО НА ВОЖДОВЦУ ОДЛИЧАН ПРИМЕР ЗА ОСТАЛЕ ОПШТИНЕ

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић обишао је данас Дом здравља „Вождовац“ и Градску општину Вождовац, где је разговарао о оствареним и планираним улагањима у здравство.  Он је  са председником општине Вождовац Александром Савићем разговарао о предлозима и начинима реализације обнове преосталих здравствених објеката на Вождовцу. У присуству директорке Дома здравља др Невенке Величковић, секретарке здравља др Вере Дражић, члана градског Већа проф. Фадиља Еминовића и председника Александра Савића, градоначелник је обишао уређене просторије Интерног одељења, Физикалне медицине, Радиолошке и ултразвучне дијагностике, Одељка за труднице.

Градоначелник Радојичић изразио је задовољство новим изгледом и функционисањем Дома здравља на Вождовцу. „Град Београд је дао свој допринос бољем функционисању домова здравља набавком пет ултразвучних апарата, од којих је један у овом објекту, али касније ће бити пребачен у амбуланту у Рипњу, где је потребнији. Планира се набавка још седам ултразвучних апарата. Један од главних циљева је да пацијенти у здравственим установама лакше и брже дођу до потребних услуга неопходних за њихово здравље. Планирана је и набавка пет савремених рендген апарата за општине и шести за Завод за плућне болести, у вредности од 79 милиона динара “ – навео је градоначелник.

Према речима градоначелника Радојичића, уз помоћ Министарства здравља, планирано је повећање броја лекара у здравственим установама, тако и у Дому здравља „Вождовац“, где недостаје  седам лекара. Он је навео да је ове године опредељено преко четири милиона динара за реконструкцију крова на вождовчаком Дому здравља, три милиона за пројекат Здравствене станице на Бањици и десет милиона за Здравствену станицу у Шумицама.

Председник општине Александар Савић је рекао да је захваљујући доброј сарадњи са Градом и Домом здравља „Вождовац“ последњих шест година урађено чак шест истурених одељења здравствених станица Дома здравља „Вождовац“. „Нама је битно да радимо даље. Планови су нам реконструкције домова здравља у Рипњу и Кумодраж селу, за шта је новац већ обезбедила Република Србија. У договору са Факултетом организационих наука, приликом проширења факултета у Улици Јове Илића, требало би да се дупло прошири и квадратура амбуланте у истој улици“ – рекао је председник Савић. Он је изразио наду да ће заједничким снагама са Градом и уз подршку градоначелника Радојичића, ове године бити одрађен пројекат, а следеће године и започета изградња здравствене станице на Бањици, чиме ће бити решени проблеми свих здравствених објеката на Вождовцу.

Поделите вест: