БУЏЕТ ОПШТИНЕ ВОЖДОВАЦ У 2019. ГОДИНИ БИЋЕ ВЕЋИ ЗА ОКО 200 МИЛИОНА ДИНАРА

На данас одржаној скупштинској седници одборници су изгласали нови буџет општине Вождовац за 2019. годину који ће бити већи за око 200 милиона динара. У поређењу са буџетом из периода 2010-2013. године, када је буџет Вождовца био тек на 15. месту у односу на остале београдске општине, сада је оправдано међу првих пет, са износом од 842.598.049 динара. Како је на седници образложено од стране Одељења за финансије, наведена средства биће распоређенa за реализацију 12 програма, 27 програмских активности и 21 пројекат, док су расходи и издаци планирани са максимално могућим уштедама.

На седници је утврђен престанак мандата одборника Милоша Стаменковића, са изборне листе Александар Вучић – Србија побеђује, а потврђен је мандат Милијани Јанковић, са исте изборне листе. Такође је донето решење о утврђивању престанка функције члана Већа ГО Вождовац Милана Тодића, због поднете писане оставке 21. децембра 2018. године.

Одборници су изгласали решења о давању сагласности на програме пословања у 2019. години за установе „Вождовачки центар – Шумице“, Спортски центар „Вождовац“, Народни универзитет „Светозар Марковић“, ЈП „Пословни центар – Вождовац“ и Дом културе „Рипањ“.

Председник општине Вождовац Александар Савић искористио је прилику да одборницима честита предстојеће новогодишње и божићне празнике и пожели им пуно успеха, слоге и јединства у наредној години.

Поделите вест: