POSETA DELEGACIJE OPŠTINE VOŽDOVAC BRATSKOJ KEFALONIJI

Delegacija Gradske opštine Voždovac, koju su činili predsednik Skupštine Gradske opštine, Aleksandar Mirković, član Veća Momir Ćirović i pomoćnik predsednika opštine Andrijana Rusić, posetili su početkom oktobra grčko ostrvo Kefalonija, na poziv gradonačelnika Kefalonije, Aleksandrosa Parisisa i počasnog konzula Srbije na Kefaloniji Viktora Ruhotasa.

Tema posete je bilo učvršćivanje postojećih i dodatno razvijanje bratskih odnosa dve opštine, kao i produbljivanje međusobne saradnje u brojnim oblastima.

Kao rezultat  uspešne posete, ugovorene su i naredne, koje podrazumevaju razmenu đaka, studenata i sportskih ekipa. Već u decembru mesecu ove godine, očekuje se poseta delegacije sa Kefalonije koja će brojati 30 đaka, dok će u maju mesecu naredne godine, voždovački đaci putovati u uzvratnu posetu na Kefaloniju.

Takođe, učvršćena je i sardanja između Osme beogradske gimnazije sa Voždovca i Gimnazije iz Liksurija sa Kefalonije.

Inicijator posete i domaćin delegaciji sa Voždovca bio je počasni Konzul Srbije na Kefaloniji, Viktor Ruhotas, čovek kome dugujemo posebnu zahvalnost i koji se pobrinuo da naša delegacija bude primljena na najvišem nivou.

Predsednik opštine Kefalonija, gospodin Aleksandros Parisis, je tokom prijema  izrazio želju da bratske odnose država Grčke i Srbije, na lokalnom nivou razvijemo još više, kao i da su za Srbe vrata Grčke uvek otvorena.

Podelite vest: