NOVI IZGLED BANjIČKE PIJACE ZA MESEC DANA

Radovi na potpunoj rekonstrukciji banjičke pijace u Crnotravskoj ulici su u toku i biće završeni u narednih mesec dana. Trenutno se radi na asfaltiranju 1600 kvadrata pijačnog platoa, a tezge će biti zamenjene sa 340 novih, izjavio je danas v.d. direktora JKP Gradske pijace Beograd Bojan Bajagić, koji je sa predsednikom opštine Voždovac Aleksandrom Savićem obišao radove.

Predsednik Opštine Savić je rekao da je Opština, na inicijativu građana i Mesne zajednice, uložila sredstva i uredila plato na kome su se ranije parkirali automobili i gde se vršila nelegalna prodaja.

„Takođe smo iza pijace u prvoj fazi uradili 40 parking mesta, a završava se i druga faza sa uređenih još 80 novih parking mesta, čime ćemo povećati kapacitete parkinga i omogućiti građanima da parkiraju svoje automobile“, rekao je Savić i dodao da će opštinska komunalna inspekcija kažnjavati sve koji se budu parkirali na zelenim površinama oko zgrada.

On se zahvalio direktoru Bajagiću koji je uvažio zahteve građana Banjice i opštine Voždovac za rekonstrukcijom  pijace, s obzirom da je izuzetno prometna i važna za celu Banjicu.

Podelite vest: